header-feng-shui

Wat is Feng Shui?

Feng Shui (je spreekt het uit als Fung Schwee) betekent letterlijk wind en water. Het is een eeuwenoude Chinese methode die in onze Westerse cultuur past, ontdaan van alle bijgeloof. Je kunt de energiestroom in een huis of werkplek inzichtelijk maken en harmoniseren. Je kunt gunstige energieën versterken, storende invloeden afwenden of neutraliseren en tegenstrijdige energieën in balans brengen. Het gaat dus om de relatie tussen de mens en zijn leef- en werkomgeving

Energiestroming

Het doel van Feng Shui is om de leef- en werkomgeving zodanig aan te passen dat er een harmonieuze energiestroming (ook wel Chi, levenskracht of positieve leverenergie genoemd) ontstaat. Kan de energie in alle ruimtes, vrij stromen en je daarmee van voldoende en gezonde energie voorzien? Je kunt dit vergelijken met de energie water. Het zoekt de makkelijkste weg. Als de energie in huis vloeiend stroomt, zul je eerder een positieve “flow”in je leven ervaren. Dit kan zich in al je levensgebieden weerspiegelen. Het vrij circuleren en een goede voorziening van Chi tot in alle uithoeken van de ruimte zal leiden tot gezondheid, succes en welzijn. Een geblokkeerde stroom veroorzaakt stagnatie en daardoor storingen en ziektes.Deze energiestroming kan o.a. geharmoniseerd worden door het verplaatsen van voorwerpen, zoals meubels, schilderijen, etc.Een ander creatief en kleurrijk middel om energie te harmoniseren is het gebruik van kleuren. Om exact te bepalen wat nodig is, is een uitgebreide analyse nodig.

Door Feng Shui heb je zelf invloed op je welzijn en geluk en hoe je negatieve invloeden kunt veranderen in positieve invloeden. Alles in jouw omgeving heeft een reden en ik kan je helpen om de symbolische boodschap van die omgeving te analyseren. Elke verandering in je huis, ook al is het heel subtiel, zal tevens een verandering van jezelf en je leven betekenen. Je eigen gevoel en intentie waarmee je iets verandert speelt daarbij zeker een belangrijke rol. In de kosmos is alles met elkaar verbonden door universele energie  en dit heeft een grote invloed op elkaar. Elk ding, elk levend wezen, elke gedachte, elk gevoel staat in relatie met al het andere. De verbinding met alles om ons heen is zelfs buitengewoon sterk. Het doel van alle Feng Shui maatregelen is het algemeen welzijn te ondersteunen en zo bij te dragen aan gezondheid, geluk en succes.

Doel

Het uiteindelijke doel is om van je woning een plek te maken waar je kunt ontspannen en opladen en waar je jezelf voor 100% behaaglijk voelt en waaruit je dagelijks nieuwe kracht kunt putten om gezond en gelukkig te leven. Door in je woning bepaalde veranderingen aan te brengen en de atmosfeer te verbeteren, kun je van je woning een bron van energie en welzijn maken en doelbewust bepaalde gebieden in uw leven beïnvloeden. Je toekomst wordt op het heden gebouw. Waarmee ben je in je huidige leven ontevreden en wat zou je graag willen veranderen?

Plattegrond en Ba Gua

Aan de hand van een plattegrond van de begane grond wordt een Ba Gua getekend. Dit is een vierkante of rechthoekige vorm met hoeken van 90 graden, verdeeld in 9 negen gelijke delen. De Ba Gua wordt altijd op de voordeur georiënteerd.  Elk van de 9 delen heeft een eigen kwaliteit zoals: Carrière, Relatie, Rijkdom, Kinderen, Gezin, Behulpzame vrienden, Kennis, Roem en het Centrum (Gezondheid).

De Ba Gua geeft inzicht in alle functies en eventuele conflictgebieden in je huis. Dit zijn de gebieden waar de energie stagneert of niet in balans is. Tevens wordt de energiestroming zichtbaar. Het is een soort plattegrond van uw levenstoestand. Elke mogelijke situatie kun je optimaliseren.